Exclusive Content:

Insights from Ipsos Canada: Uncovering Consumer Trust...

In today's digital age, online communities play a significant...

K-12 Online Education Service Market Set to...

The K-12 online education service market is experiencing rapid...

Harnessing AI for the Benefit of People...

Artificial Intelligence (AI) has become an integral part of...

IMPOST ANDORRA | Què és la vinyeta de circulació i com afectaria als conductors?

Les institucions de la Cerdanya i l’Alt Urgell han manifestat la seva preocupació pel projecte de llei del Govern d’Andorra que preveu fer pagar tots els vehicles estrangers per circular per les carreteres del Principat. Aquesta mesura podria afectar negativament els treballadors fronterers que cada dia travessen la frontera per anar a treballar en sectors com el duaner, el comercial o el turístic. Amb un total d’unes 1.500 persones, la majoria d’elles alt-urgellenques, aquesta taxa podria suposar un greuge econòmic per a aquests treballadors.

El president del Consell Comarcal de Cerdanya, Isidre Chia, ha assegurat que defensarà els treballadors de la comarca que es desplacen a Andorra per treballar i ha proposat la possibilitat d’establir un sistema similar al que es fa al túnel del Cadí. Així mateix, ha destacat la importància de coordinar esforços amb altres institucions com el Consell Comarcal de l’Alt Urgell per garantir el suport als treballadors fronterers en aquesta qüestió.

D’altra banda, l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, s’ha mostrat en contra d’aquest projecte de vinyeta de pagament pels treballadors i ha posat de manifest que aquesta mesura no té sentit. Tot i això, ha recordat que el projecte encara es troba en una fase d’estudi i ha ofert la col·laboració del consistori de la capital alt-urgellenca per liderar el debat sobre aquesta qüestió.

Pel que fa al ministre de Turisme, Jordi Torres, ha assegurat que encara hi ha marge per establir especificitats en aquesta proposta legislativa. No obstant això, ha deixat clar que no hi haurà distinció entre els turistes que accedeixen en un vehicle particular per passar el dia i els que pernocten en establiments hotelers del país.

Andorra, amb una població de 85.330 habitants i una densitat mitjana de 181 persones per quilòmetre quadrat, es troba en una situació límit de capacitat, segons les autoritats. Això ha portat el govern del Principat a aprovar un projecte de llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge, amb mesures com l’expropiació temporal de pisos buits i la prohibició de noves llicències d’habitatge d’ús turístic.

En aquest context, la proposta d’implementar una taxa per l’ús de la xarxa viària s’emmarca en aquesta estratègia de sostenibilitat. Encara en una fase inicial, el govern d’Andorra està treballant en els detalls d’aquest impost, que es preveu implementar mitjançant una vinyeta. Aquest sistema, comú en països com Suïssa, Àustria i Eslovènia, podria contribuir a reduir la massificació turística i protegir els recursos naturals del Principat.

En resum, les institucions de la Cerdanya i l’Alt Urgell estan en contacte amb el Govern d’Andorra per defensar els treballadors fronterers i buscar solucions que permetin conciliar els interessos dels diferents sectors afectats per aquesta nova taxa. És important trobar un equilibri entre la protecció del medi ambient i el suport als treballadors que depenen de la mobilitat transfronterera per al seu sustent.

Latest

Insights from Ipsos Canada: Uncovering Consumer Trust in Online Communities

In today's digital age, online communities play a significant...

Harnessing AI for the Benefit of People and Society – Global Government Forum

Artificial Intelligence (AI) has become an integral part of...

Newsletter

Don't miss

The True Causes of Homelessness

Homelessness is a complex issue that plagues many cities...

Top Pet Insurance Providers in Washington (WA) for 2024

Pet insurance is becoming increasingly popular among pet owners...

Koenigsegg Jesko Breaks Record at Laguna Seca Track – Autoua.net

Koenigsegg Jesko Attack has set a new lap record...

Insights from Ipsos Canada: Uncovering Consumer Trust in Online Communities

In today's digital age, online communities play a significant role in shaping consumer trust. With the rise of social media platforms, review websites, and...

K-12 Online Education Service Market Set to Experience Rapid Growth, Projected to Reach $550.41 Billion by 2032 – openPR

The K-12 online education service market is experiencing rapid growth and is poised to reach a staggering USD 550.41 billion by 2032, according to...

Harnessing AI for the Benefit of People and Society – Global Government Forum

Artificial Intelligence (AI) has become an integral part of our daily lives, from virtual assistants like Siri and Alexa to self-driving cars and personalized...