Exclusive Content:

Constantine suggests implementing a new property tax...

Constantine, the executive of King County, has proposed a...

Trespassing and Property Damage Highlighted in This...

In this week's crime log, the University of Texas...

Red foxes have been reintroduced to Columbiana...

Red foxes have made a triumphant return to the...

J&T REAL ESTATE has launched the sale of apartments from the Nový Rohan project.

Společnost J&T REAL ESTATE (JTRE) plánuje postavit na Rohanském ostrově v Praze 8 – Karlíně novou čtvrť za zhruba 15 miliard korun. Tato nová čtvrť, nazvaná Nový Rohan, bude rozložena na čtyřhektarovém území a bude zahrnovat přes tisíc bytů, obchody, služby, novou základní školu a velký park Maniny.

První etapa Nového Rohanu, která je již v prodeji, zahrnuje 258 bytů v různých dispozicích od 1+kk až po 4+kk. Výstavba této části začne v příštím roce a bude směřovat od Libeňského mostu. Bytové domy Vincent a Prokop byly navrženy ateliérem KAAMA, zatímco třetí věž Barbora je dílem architektů studia UNIT. Celkové investiční náklady první etapy přesáhnou tři a půl miliardy korun.

Podoba všech domů v Novém Rohanu vzešla z architektonické soutěže, ve které developer vybral návrhy ateliérů LOXIA, Under construction a mezinárodně uznávaného slovinského studia Bevk Perović architekti.

Ceny bytů v první etapě se pohybují v rozmezí od 165 tisíc do 200 tisíc korun za metr čtvereční včetně DPH, v průměru dosahují 180 tisíc korun za čtvereční metr. I přesto, že cena je mírně nad průměrem pražského trhu, již v jarním předprodeji byl zaznamenán velký zájem o bydlení na Novém Rohanu.

Nový Rohan bude nabízet nejen bydlení, ale také občanskou vybavenost a kvalitní veřejný prostor. Velký důraz je kladen na prostupnost a integraci s okolní zelení, aby vznikla moderní živá čtvrť propojující bydlení, práci, obchody, služby a volnočasové aktivity. Projekt Nový Rohan se řídí urbanistickým konceptem moderního města krátkých vzdáleností, kde je vše potřebné k životu dostupné v docházkové vzdálenosti maximálně 15 minut od domu.

Jednou z předností Nového Rohanu je jeho lokalita v centru Prahy u Vltavy, vedle cyklostezky a chystaného metropolitního parku Maniny. Město plánuje postavit na Rohanském ostrově také základní školu, na kterou developeři v území přispívají částkou 650 milionů korun.

Nový Rohan se tak stává zajímavým projektem, který nabízí moderní bydlení v centru Prahy s důrazem na kvalitu života, dostupnost služeb a občanskou vybavenost. Tato nová čtvrť slibuje být ideálním místem pro skloubení pracovního a osobního života v harmonickém prostředí.

Latest

Trespassing and Property Damage Highlighted in This Week’s Crime Log – The Shorthorn

In this week's crime log, the University of Texas...

Red foxes have been reintroduced to Columbiana County Park District property – SalemNews.net

Red foxes have made a triumphant return to the...

Newsletter

Don't miss

Karla Eslinger, Missouri’s new education commissioner, begins her role by prioritizing listening

Karla Eslinger, the seventh Commissioner of Education in the...

New Cars Unveiled at the 2024 Monterey Car Week

Monterey Car Week is a highly anticipated event for...

Constantine suggests implementing a new property tax to maintain operation of public health clinics – The Seattle Times

Constantine, the executive of King County, has proposed a new property tax to keep public health clinics open. This move comes as a response...

Trespassing and Property Damage Highlighted in This Week’s Crime Log – The Shorthorn

In this week's crime log, the University of Texas at Arlington Police Department reported several incidents of criminal trespass and reckless damage or destruction...

Red foxes have been reintroduced to Columbiana County Park District property – SalemNews.net

Red foxes have made a triumphant return to the Columbiana County Park District property, much to the delight of nature enthusiasts and wildlife lovers....