Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

J&T REAL ESTATE launches sales of apartments from the Nový Rohan project

Společnost J&T REAL ESTATE (JTRE) plánuje postavit novou čtvrť na Rohanském ostrově v Praze 8 – Karlíně za zhruba 15 miliard korun. Tato nová čtvrť, nazvaná Nový Rohan, bude rozkládat na čtyřhektarovém území a nabídne přes tisíc bytů spolu s obchody a službami. Kromě toho bude v těsné blízkosti projektu vybudována nová základní škola a velký park Maniny.

První etapa výstavby Nového Rohanu, která začala být nabízena k prodeji v červnu, zahrnuje 258 bytů o velikostech od 1+kk až po 4+kk. Stavba začne příští rok na rohu ulic Voctářova a Štorchova. Architektonický návrh bytových domů Vincent a Prokop pochází od ateliéru KAAMA, zatímco třetí věž Barbora je dílem architektů z studia UNIT. Celkové investiční náklady první etapy, včetně pozemků, přesáhnou tři a půl miliardy korun.

Podoba všech domů v Novém Rohanu vzešla z architektonické soutěže, ve které developer vybral návrhy od studií KAAMA, UNIT, LOXIA, Under construction a slovinského studia Bevk Perović arhitekti. Bytové domy první etapy nesou jména patronů významných tuzemských zvonů, což je připomínka historických událostí spojených s Rohanským ostrovem.

Ceny bytů v první etapě se pohybují mezi 165 tisíci a 200 tisíci korunami za metr čtvereční včetně DPH, s průměrnou cenou kolem 180 tisíc korun za metr čtvereční. I přes mírně vyšší cenovou hladinu než je průměr na pražském trhu, byl zaznamenán velký zájem o bydlení na Novém Rohanu.

Zákazníci projevují zvýšený zájem o větší byty s dispozicemi 3+kk a 4+kk, které tvoří přibližně 60 % první etapy. Lokalita Nového Rohanu nabízí výhodnou polohu v centru Prahy u Vltavy, vedle cyklostezky a budoucího metropolitního parku Maniny. Město plánuje postavit základní školu přímo na Rohanském ostrově, na kterou developeři přispívají částkou 650 milionů korun.

Nový Rohan se zaměřuje na koncept moderního města krátkých vzdáleností, kde je vše potřebné k životu dostupné v maximálně 15 minutách chůze od domova. Tento koncept zahrnuje i kvalitní veřejné prostory a propojení s okolní zelení. Domy jsou navrženy tak, aby z nich byl výhled do zeleně, na Vltavu nebo dokonce na Pražský hrad.

Celkově se zdá, že Nový Rohan bude moderní a živoucí čtvrť, která propojí bydlení, práci, obchody, služby a volnočasové aktivity. S důrazem na kvalitu veřejného prostoru a integraci s okolní zelení, se zdá být tato nová čtvrť atraktivním místem k bydlení v centru Prahy.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Top Nine Social Media Marketing Agencies in Chicago

Influencer Marketing Hub: A Trusted Resource for Social Media...

Utah Makes History as First State to Prohibit Certain Books in Schools

Utah's Recent Book Ban Sparks Controversy and Concern for...

Why Entomologist ‚Dr. Buggs‘ Believes Eradicating Mosquitoes Could Have Positive Impacts

The recent outbreak of two mosquito-borne illnesses has U.S....

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...