Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Art-Invest Real Estate enters the Swedish market

Art-Invest Real Estate, en internationell utvecklare och investerare, tar nu steget in på den svenska marknaden med planer på sitt första förvärv i landet i slutet av 2024. Med fastighetstillgångar på över 142 miljarder kronor på den europeiska marknaden är företaget en av Tysklands största utvecklare och har etablerat sig på elva platser runt om i Europa, inklusive Tyskland, Österrike och Storbritannien.

Stockholmsfilialen kommer att ledas av Johan Lagerdahl, som har utsetts till vd och chef för kontoret i Stockholm och Norden. Lagerdahl har en gedigen erfarenhet inom fastighetsbranschen och har tidigare arbetat med kapitalförvaltning på företag som IVG, Triuva och Patrizia. Han har lett flera renoveringsprojekt inom kontors- och butikssegmentet och har en bred erfarenhet av transaktionsprocesser. Lagerdahl har även ett omfattande nätverk inom den nordiska fastighetsbranschen och på den tyska marknaden.

Art-Invest Real Estate har tidigare etablerat kontor i Wien och London år 2018 och 2019 och har sedan dess förvärvat och utvecklat flera fastigheter på dessa platser. Företaget planerar nu att köpa sin första tillgång i Stockholm i slutet av 2024 och fokuserar på kontor, bostäder, hotell, handel och social infrastruktur. Förutom Stockholm är även Uppsala-, Göteborgs- och Malmöregionerna samt Helsingfors av intresse för företaget.

Markus Wiedenmann, vd för Art-Invest Real Estate, uttrycker sin entusiasm för att etablera sig på den skandinaviska marknaden och ser potentialen i regionens framåtblickande inställning till arkitektur, innovation och ESG (Environmental, Social, and Governance) området. Företaget förvaltar idag fastighetstillgångar på cirka 12,5 miljarder euro och är en av de största utvecklarna i Tyskland.

Jan Dührkoop, chef för fondverksamheten inom Art-Invest, betonar företagets intresse för att utöka sina investeringsmöjligheter och ser den svenska och nordiska marknaden som mycket attraktiv med en gynnsam risk-avkastningsprofil. Dührkoop poängterar att detta är något som företagets investerare är angelägna om.

Ferdinand Spies, COO på Art-Invest Real Estate, är stolt över att ha Johan Lagerdahl som en del av teamet och betonar vikten av lokal närvaro för att skapa maximalt värde på utländska marknader. Spies ser fram emot att genomföra framgångsrika projekt tillsammans med Lagerdahl och teamet i Skandinavien.

Art-Invest Real Estate grundades år 2010 och fungerar som ett privat partnerskap med Zech Group och managing partners som aktieägare. Företaget investerar och förvaltar på uppdrag av sitt eget kapital, reglerade institutionella fonder och väljer separata konton. Med en „manage to core“-investeringsstrategi över hela riskspektrumet fokuserar företaget främst på kontor, handel, hotell, bostäder och social infrastruktur. Sedan 2012 har Art-Invest Real Estate Funds framgångsrikt lanserat över 20 reglerade fonder för olika institutionella investerare.

I och med Art-Invest Real Estates intåg på den svenska marknaden förväntas företaget bidra till att forma och utveckla fastighetsmarknaden i Sverige och Norden med sin erfarenhet, expertis och resurser. Med Johan Lagerdahl vid rodret för Stockholmsfilialen ser framtiden ljus ut för Art-Invests expansion och tillväxt i regionen.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

14 Strategies to Retain Customers and Boost ROI (2024)

Customer retention is a critical aspect of any business,...

Frontier Launches Network-Wide 7 Gig Speeds for the Ultimate Internet Experience

Frontier, a leading internet service provider, has once again...

The new Impaler in Helldivers 2 fails to make the same impact as previous introductions

The latest Helldivers 2 update has caused quite a...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...