Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Catalonia begins process to add 131 municipalities to high-rent tension zones — idealista/news

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que ha iniciat els tràmits per ampliar de 140 a 271 el nombre de municipis catalans on es limitarà el preu del lloguer. Aquesta decisió ha estat presa per frenar l’augment dels preus del lloguer, especialment a localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona i del litoral. La consellera de Territori, Ester Capella, ha destacat que aquesta mesura afectarà un 90% de la població catalana, que supera els 7 milions d’habitants.

La mesura de limitar el preu del lloguer ja s’havia implementat en 140 municipis des del mes de març passat. Amb l’ampliació a 271 municipis, es busca abastar una àmplia gamma de localitats de més de 2.000 habitants arreu de Catalunya, incloent la zona de la Vall d’Aran, que havia sol·licitat aquesta mesura.

Segons la Conselleria d’Habitatge català, l’increment del cost de l’habitatge en els últims anys, juntament amb l’augment del preu del lloguer, ha fet necessària la revisió dels criteris per identificar els municipis amb mercat residencial tensionat. Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma d’Espanya a aplicar aquests límits als preus del lloguer, amb resultats positius en la contenció dels preus.

La reducció de l’oferta d’habitatge de lloguer permanent a Catalunya ha rebut un impuls addicional amb l’entrada en vigor del control de preus establert per la Llei d’Habitatge el passat 16 de març. Segons un estudi realitzat per idealista, l’estoc d’habitatges disponibles ha disminuït un 13%.

Aquesta mesura ha generat crítiques en el sector immobiliari, amb alguns experts com Sergio Gutiérrez, cofundador i soci director del club d’agents immobiliaris Excellence Real Estate Circle, advertint que podria exacerbar els problemes del mercat. Gutiérrez ha expressat la seva preocupació pel fet que molts propietaris podrien retirar els seus habitatges del mercat de lloguer si aquesta mesura s’implementa.

La tramitació per ampliar la limitació del preu del lloguer seguirà el mateix procediment que en la primera declaració. Es donarà un període d’informació pública de 20 dies per rebre al·legacions de les administracions, entitats i particulars. Un cop finalitzat aquest període, les al·legacions seran analitzades i es notificarà la resolució final al Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana per a la seva publicació i entrada en vigor.

Aquest anunciat coincideix amb el període prelectoral a Catalunya, després de l’anunci de les eleccions autonòmiques per al 12 de maig. Malgrat les crítiques i les preocupacions del sector immobiliari, la Generalitat de Catalunya manté la seva decisió d’ampliar la limitació del preu del lloguer per protegir els ciutadans de l’increment desmesurat dels preus de l’habitatge.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...