Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Ematsa reduces its carbon footprint in Tarragona

Durant el 2023, l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha aconseguit reduir la seva petjada de carboni global en un 3,8% respecte a l’any anterior. Això significa que les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) derivades de la seva activitat han disminuït en un 10,3%. Aquesta reducció és un pas important en la lluita contra el canvi climàtic i demostra el compromís de l’empresa amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

La petjada de carboni és un indicador clau de la quantitat de GEH emesos per una empresa o una entitat, expressats en tones de CO2 equivalents. En el cas d’Ematsa, aquest càlcul inclou les emissions directes i indirectes generades per la seva activitat, així com altres emissions indirectes relacionades amb el cicle integral de l’aigua als municipis de Tarragona, la Canonja, els Pallaresos i el Catllar.

L’any passat, Ematsa va emetre l’equivalent a 79 grams de CO2 per metre cúbic d’aigua facturada, amb un total de 2.609 tones de CO2 equivalents. Aquesta xifra representa una reducció del 3,8% respecte a l’any anterior, la qual cosa és un èxit significatiu per a l’empresa.

El president d’Ematsa, Rubén Viñuales, ha destacat la importància d’aquesta reducció de les emissions i ha subratllat el compromís continu de l’empresa amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. A més, ha posat de manifest els esforços realitzats per reduir les emissions directes, com la disminució del consum de combustibles fòssils en un 15% i la implementació de mesures d’eficiència energètica a les estacions de depuració d’aigua residual.

Des de 2013, Ematsa està adherida al programa d’acords voluntaris per la reducció de les emissions de GEH de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) i segueix l’estàndard de la Norma ISO14064 per avaluar la seva petjada de carboni. A més, l’empresa ha establert el compromís VIA2030, que marca l’estratègia per als pròxims anys i té com a objectiu continuar reduint la seva petjada de carboni i implementar mesures addicionals per combatre el canvi climàtic.

En resum, les accions d’Ematsa per reduir la seva petjada de carboni són un exemple de com les empreses poden contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i protegir el medi ambient. Amb un enfocament en la sostenibilitat i la eficiència energètica, Ematsa està demostrant el seu compromís amb un futur més sostenible i respectuós amb el planeta.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Law enforcement source confirms at least 1 arrest in connection to Matthew Perry’s death

LOS ANGELES -- Authorities have arrested at least one...

Nurse’s Bariatric Surgery Journey Inspires Others

As COVID-19 spread across the U.S., it became clear...

Strategies of CMOs: How Reddit, Pinterest, and Snapchat are attracting marketers

The second half of Digiday’s CMO Strategies report on...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...