Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Hope in Steel – Estate.cz

Na stavebním trhu se objevuje nový hráč s ambiciózním plánem změnit českou stavební krajinu. Startup Auklan přináší inovativní přístup k výstavbě rezidenčních nemovitostí z oceli, s cílem vyřešit dlouhodobou bytovou krizi v Česku. Za tímto projektem stojí Tomáš Vondrák, člen správní rady společnosti Auklan a ředitel NB Holdingu, který má bohaté zkušenosti z automobilového průmyslu a nyní se snaží přinést inovace do stavebnictví, strojírenství a realit.

Vondrákův pohled na zprůmyslnění rezidenční výstavby je založen na potřebě reagovat na nedostatek bytů na trhu, zejména v Praze. Díky výrobě kompletních stěn z oceli ve strojírenských podmínkách je Auklan schopen dodat na trh stovky až tisíce bytových jednotek za krátkou dobu. Tato technologie, známá jako LGSF, je již úspěšně využívána v zahraničí a přináší řadu výhod, včetně nižších energetických nákladů a větší užitné plochy.

Jedním z klíčových prvků úspěchu Auklanu je rychlost výstavby. Zatímco tradiční stavby trvají několik let, Auklan dokáže postavit dům během několika měsíců. To nejenže uspokojuje investory, ale také umožňuje rychlejší reakci na poptávku na trhu. Navíc, díky standardizaci a modularitě produktů, Auklan nabízí širokou škálu možností pro klienty, včetně individuálních i sériových projektů.

Jednou z otázek, kterou si lidé kladou, je, zda bude ocelový dům vypadat jako kovová konstrukce. Vondrák však zdůrazňuje, že uživatelská kvalita a komfort v ocelových domech jsou na velmi vysoké úrovni a klienti si často ani neuvědomí, že jejich domov je postaven z oceli. Díky principu digitálního dvojčete mohou klienti prostřednictvím virtuální reality navštívit výrobní proces a přesvědčit se o kvalitě a efektivitě této technologie.

Ačkoli se v Česku stavebnictví pomalu otevírá inovacím, stále existují překážky spojené s legislativou a procesním řízením, které zpomalují schválení staveb. Auklan věří, že aktivní zapojení do projektů od samého začátku může urychlit celý proces a přispět k rychlejšímu rozvoji této technologie na trhu.

Celkově lze říci, že Auklan přináší do českého stavebnictví revoluční přístup, který kombinuje inovativní technologie s rychlostí a efektivitou. S cílem vyřešit bytovou krizi a zlepšit dostupnost bydlení, se tento startup snaží změnit způsob, jakým se staví domy v Česku. S nadějí na úspěch a podporou ze strany investorů a developerů, může Auklan otevřít novou éru v českém stavebnictví.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Making a Stronger Impression on Consumers

The power of Olympic advertising is undeniable. It goes...

Top Picks for College Laptops in 2024

Choosing the right laptop for college can be a...

Drohobychska AH Utilities to Inspect Traffic Lights Near Educational Institutions – Sokal Voice

As the new school year approaches, the hromada schools...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...