Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Jak vyučovat ve školách pomocí 3D technologie? Online knihovna výukových lekcí s modely pro 3D tisk pomáhá učitelům.

Učitelé získali nástroj, jak zapojit modelování a tisk 3D objektů do výuky na základních, středních i vysokých školách. Online knihovna be3D Academy byla nedávno představena v Praze na Prague Education Festivalu, který se konal ve čtvrtek 14. listopadu. Tato inovativní platforma již byla úspěšně vyzkoušena učiteli z celého světa, kteří ji integrovali do svých výukových plánů.

Vzdělávání pomocí 3D tisku přináší mnoho výhod. Studentům pomáhá lépe porozumět učivu a aktivně se zapojovat do výuky. Tento moderní nástroj umožňuje studentům lépe pochopit i složité předměty a témata. Nicméně, mnoho učitelů nemá dostatek času nebo znalostí, jak začlenit 3D tisk do svých výukových plánů.

Navzdory těmto překážkám se využití 3D tisku ve školství stále rozšiřuje. Globální poskytovatel tiskových řešení, společnost Y Soft, provedl průzkum, podle kterého 77 procent škol plánuje rozšířit využití 3D tisku ve výuce. Tato technologie se stává nedílnou součástí vzdělávání a je nezbytná pro budoucnost.

Analytik Tim Geene ze světového výzkumného centra IDC zdůraznil, že 3D modelování a tisk mají své místo ve vzdělávání. Společnost Y Soft spolupracovala s pedagogy z celého světa na vývoji bezpečnostních prvků pro 3D tiskárny a zajištění celého procesu od návrhu modelu až po vytisknutí hotového objektu studentem.

Projekt be3D Academy poskytuje učitelům online knihovnu ověřených výukových projektů zaměřených na technické, přírodovědné a umělecké předměty. Každá lekce v této platformě nabízí komplexní sadu nástrojů, včetně zdrojových souborů 3D modelů, videí, prezentací a materiálů pro studenty.

Čeští učitelé vítají možnost využití 3D tisku ve výuce. Projekt be3D Academy šetří jejich čas a pomáhá jim lépe vysvětlit složité předměty studentům. 3D tisk umožňuje studentům interakci s fyzickými objekty, což zvyšuje jejich porozumění a zaujetí. Lekce v be3D Academy jsou zábavné a zajímavé, a pomáhají studentům lépe pochopit technické, přírodovědné a umělecké předměty.

Projekt be3D Academy je otevřen všem pedagogům, kteří chtějí začlenit výhody 3D tisku do své výuky. Díky této inovativní platformě mají učitelé přístup k široké škále výukových materiálů a hotových 3D modelů, které mohou ihned využít ve svých výukových plánech. Celkově lze konstatovat, že 3D tisk a modelování mají vzdělávací potenciál a mohou přinést nový rozměr do výuky na základních, středních i vysokých školách.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Key fantasy football insights from Saturday’s games

Fantasy football enthusiasts, get ready to dominate your league...

Review of Cost and Coverage in 2024

If you own an RV, whether it's a motorhome...

Civil Society Organizations denounce internet shutdowns during protests

The recent disruption of internet connection during the ongoing...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...