Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

J&T REAL ESTATE has launched the sale of apartments from the Nový Rohan project.

Společnost J&T REAL ESTATE (JTRE) plánuje postavit na Rohanském ostrově v Praze 8 – Karlíně novou čtvrť za zhruba 15 miliard korun. Tato nová čtvrť, nazvaná Nový Rohan, bude rozložena na čtyřhektarovém území a bude zahrnovat přes tisíc bytů, obchody, služby, novou základní školu a velký park Maniny.

První etapa Nového Rohanu, která je již v prodeji, zahrnuje 258 bytů v různých dispozicích od 1+kk až po 4+kk. Výstavba této části začne v příštím roce a bude směřovat od Libeňského mostu. Bytové domy Vincent a Prokop byly navrženy ateliérem KAAMA, zatímco třetí věž Barbora je dílem architektů studia UNIT. Celkové investiční náklady první etapy přesáhnou tři a půl miliardy korun.

Podoba všech domů v Novém Rohanu vzešla z architektonické soutěže, ve které developer vybral návrhy ateliérů LOXIA, Under construction a mezinárodně uznávaného slovinského studia Bevk Perović architekti.

Ceny bytů v první etapě se pohybují v rozmezí od 165 tisíc do 200 tisíc korun za metr čtvereční včetně DPH, v průměru dosahují 180 tisíc korun za čtvereční metr. I přesto, že cena je mírně nad průměrem pražského trhu, již v jarním předprodeji byl zaznamenán velký zájem o bydlení na Novém Rohanu.

Nový Rohan bude nabízet nejen bydlení, ale také občanskou vybavenost a kvalitní veřejný prostor. Velký důraz je kladen na prostupnost a integraci s okolní zelení, aby vznikla moderní živá čtvrť propojující bydlení, práci, obchody, služby a volnočasové aktivity. Projekt Nový Rohan se řídí urbanistickým konceptem moderního města krátkých vzdáleností, kde je vše potřebné k životu dostupné v docházkové vzdálenosti maximálně 15 minut od domu.

Jednou z předností Nového Rohanu je jeho lokalita v centru Prahy u Vltavy, vedle cyklostezky a chystaného metropolitního parku Maniny. Město plánuje postavit na Rohanském ostrově také základní školu, na kterou developeři v území přispívají částkou 650 milionů korun.

Nový Rohan se tak stává zajímavým projektem, který nabízí moderní bydlení v centru Prahy s důrazem na kvalitu života, dostupnost služeb a občanskou vybavenost. Tato nová čtvrť slibuje být ideálním místem pro skloubení pracovního a osobního života v harmonickém prostředí.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Drew Snaith and Hannah Kowalski set to launch SESTA, a new restaurant and wine bar on Wilton Way – The Upcoming

Drew Snaith and Hannah Kowalski, two seasoned professionals in...

Report: Las Vegas police considering protesting working Raiders games due to NFL’s new protocols

The National Football League (NFL) is facing pushback from...

I just played the most hilarious PS5 game ever – and it’s only $16 for a limited time

Matt Berry is a comedic genius known for his...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...