Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Localitatea din apropierea Bucureștiului care stabilește noi recorduri. Dezvoltatorii imobiliari se grăbesc să investească în această zonă.

Un oraș de lângă București a devenit ținta principală a dezvoltatorilor imobiliari, mai ales datorită suprafețelor generoase de teren. În plus, este singura localitate în care numărul de locuințe finalizate în 2023 este mai mare față de anul 2022. Astfel, anul trecut, orașul a cunoscut un boom imobiliar impresionant.

Orașul Voluntari, care cuprinde și zona Pipera, a fost anul trecut un adevărat paradis pentru dezvoltatorii imobiliari. Suprafețele uriașe de teren din această localitate sunt o mare atracție pentru dezvoltatorii imobiliari. În aceste condiții, Voluntari a fost singurul oraș unde numărul de locuințe finalizate în 2023 a fost mai mare față de 2022.

Orașul care atrage ca un magnet dezvoltatorii imobiliari

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), în județul Ilfov au fost finalizate anul trecut cu 26% mai puține locuințe față de 2022. În orașul Voluntari însă, care cuprinde și Pipera, în 2023 au fost finalizate 1.341 de locuințe, în creștere cu 50% față de anul 2022. Această cifră reprezintă recordul de livrări din ultimii 20 de ani. Nicio altă localitate din Ilfov nu a înregistrat anul trecut o creștere ca a orașului Voluntari.

Anul trecut, în Bragadiru au fost finalizate 659 de locuințe, în scădere cu 31% față de 2022. Și în orașul Otopeni s-a înregistrat o scădere similară, în timp ce în Chiajna și Dobroești, numărul locuințelor finalizate în 2023 a fost la jumătate față de 2022.

Tendința de creștere a numărului de locuințe finalizate în Voluntari a început să se resimtă puternic în ultimii ani. Astfel, în anul 2021, numărul de locuințe finalizate aproape că s-a dublat față de 2020.

Preferințele cumpărătorilor s-au schimbat radical

Dezvoltatorii imobiliari nu construiesc în Voluntari doar blocuri de apartamente, ci și vile. Metav a anunțat recent că are autorizația de construire pentru aproape 100 de vile și 71 de apartamente. Investiția în acest proiect este uriașă, iar de curând dezvoltatorul a obținut o finanțare de 21 de milioane de euro de la Libra Bank.

„Pandemia Covid-19 a schimbat radical preferințele cumpărătorilor de locuințe: dacă proiectele compuse exclusiv din vile puteau fi numărate pe degete înainte de anul 2020, în prezent se finalizează mii de case și vile în zonele limitrofe din nordul Bucureștiului, creșterea fiind de peste zece ori. Este un segment de piață în plină dezvoltare iar proiectele de lux, care oferă suprafețe utile foarte mari și un acces rapid și facil către școlile și restaurantele de prestigiu din nordul Capitalei, sunt printre cele mai atractive”, a declarat recent Alexandru Pricop, managing partner în cadrul SVN România.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Police in Texas report that an infant has died after being left in a hot car for several hours.

Hot cars can quickly become deadly traps for children...

Is Now the Time to Refinance with Mortgage Rates at Their Lowest Level in Over a Year?

With mortgage rates hitting their lowest level in over...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...