Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Real Estate News – August 2024

Rezidenční nemovitosti jsou v současné době velmi žádaným segmentem trhu s nemovitostmi v České republice. V tomto článku se podíváme na několik zajímavých událostí a projektů v oblasti rezidenčních nemovitostí v Praze.

PDS, Pražská developerská společnost, plánuje postavit zhruba 450 bytů v několika různých projektech v Praze. Tyto byty mají sloužit jako dostupné nájemní bydlení pro podporované profese, jako jsou zdravotníci a učitelé, a pro vybrané skupiny obyvatel, jako jsou senioři nebo samoživitelé v bytové nouzi. PDS očekává získání stavebního povolení na jaře příštího roku a náklady na stavbu odhaduje na dvě miliardy korun.

Dalším zajímavým projektem je Astrid Garden od developerské společnosti UBM Development Czechia. Tento komplex nízkopodlažních budov v pražských Holešovicích nabízí 138 bytových jednotek, které budou k dispozici k nastěhování na podzim. Většina bytů disponuje zahradou, terasou nebo balkonem, sklepem a parkovacím stáním ve dvoupodlažní podzemní garáži.

YIT prodala rezidenční projekt Rivi Bachova v Praze-Chodov stavebnímu bytovému družstvu Rivi. Projekt nabízí 47 bytů o dispozici od 1+kk do 4+kk a kolaudace je naplánovaná na podzim, s možností nastěhování do bytů letos v prosinci.

Zeitgeist Asset Management zahajuje pronájem bytů v novém pražském projektu Delta Hagibor, který nabízí 145 bytů a 19 ateliérů ve třech vzájemně propojených budovách. Projekt je součástí nově vznikající městské čtvrti Hagibor u stanice metra Želivského.

Neocity uvedla do prodeje nový rezidenční projekt v Praze 9 s názvem Simply Prosek. Projekt nabídne 88 bytů, převážně s dispozicemi 1+kk a 2+kk, vhodných jako investiční nemovitosti. Výstavba začne v posledním letošním čtvrtletí a kolaudace je plánovaná na konci roku 2026.

Ceny bytů v Praze stále rostou, s průměrnou cenou za metr čtvereční zhruba 99,3 tisíce korun. Nejdražší byty jsou v hlavním městě, kde metr čtvereční v průměru stojí 124,9 tisíce korun.

Na poli komerčních nemovitostí se pražský trh s kancelářskými plochami začíná oživovat. V druhém čtvrtletí tohoto roku vzrostl celkový objem kancelářských ploch v Praze na 3,95 milionu metrů čtverečních. Byly dokončeny čtyři kancelářské budovy ve třech lokalitách a začala výstavba dalších dvou projektů.

Investice do nemovitostí v České republice v druhém čtvrtletí meziročně vzrostly o 23 procent. Nejvíce se investovalo do kancelářského sektoru, následovaly investice do rezidenčních nemovitostí. V polovině letošního roku pocházela většina investic z domácího kapitálu, následovaly investice z Izraele.

Významným projektem je také fotovoltaický projekt od developerské společnosti CTP v CTParku Bor na Plzeňsku. Instalace dvou fotovoltaických elektráren o celkovém výkonu 8,1 MWp je dosud nejrozsáhlejší v zemi a byla realizována bez využití finanční dotace.

Rezidenční a komerční nemovitosti v Praze a České republice se stále vyvíjejí a nabízejí zajímavé příležitosti pro investory a obyvatele. S rostoucí poptávkou a investicemi je možné očekávat další rozvoj a inovace v tomto odvětví.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Angela Rayner meets toddler’s dad as Government issues update on Awaab’s Law

The tragic death of two-year-old Awaab Ishak in December...

America’s Top Internet Provider

When it comes to choosing a home internet service...

NVIDIA Unveils Enhanced AI Features at Gamescom 2024, Including ACE, RTX Games, and More

At Gamescom, the world’s biggest gaming expo, NVIDIA once...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...