Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Streblov from Penta Real Estate: Good architecture opens up space for both residents and neighbors

Společnost Penta Real Estate se loni poprvé rozhodla zveřejnit ESG report, což je zpráva zaměřená na environmentální, sociální a správní aspekty podnikání. Proč se pro tento krok rozhodla a jakým způsobem je možné naplňovat ekologické a sociální cíle v současném developmentu, to jsou témata, která byla diskutována v nedávném rozhovoru v e15 Castu mezi Janem Novotným a Pavlem Streblovem, obchodním ředitelem Penta Real Estate a členem vedení s odpovědností za ESG.

Streblov v rozhovoru uvedl, že k zveřejnění ESG reportu je vedla dobrovolnost a snaha držet krok s konkurencí, která se již snaží předem přizpůsobit novým regulacím. Penta Real Estate se rozhodla zveřejnit report také proto, aby si sami shrnuli, co již dělají a co by mohli zlepšit. Streblov zdůraznil, že společnost byla pozitivně překvapena tím, co všechno již dělá pro životní prostředí a společnost.

Historicky se ESG faktory promítaly do developerské strategie Penta Real Estate především v oblasti ekologie. Společnost se zaměřovala na získávání různých certifikací pro své budovy a nyní tento přístup rozšiřuje i na hotely a rezidenční výstavbu. Co se týče sociálních a správních faktorů, Penta Real Estate se zaměřovala spíše intuitivně, ale snažila se do svých projektů zahrnovat i sociální aspekty, jako je životní prostředí a komunitní rozvoj.

Streblov dále zdůraznil výhody mísění různých funkcí v developerských projektech. Na příkladu projektu Waltrovka uvedl, že kombinace kanceláří, bytů, lékařského domu, školky a hotelu vytváří živou čtvrť, která funguje 24 hodin denně. Tím, že do takové čtvrti přicházejí různí lidé, včetně zaměstnanců, obyvatel a návštěvníků, se podporuje i rozvoj obchodů a služeb v okolí.

Penta Real Estate se dále zaměřuje na rozvoj brownfieldů, tedy opuštěných průmyslových či komerčních areálů, a při výběru architektů klade důraz na udržitelnost a respektování okolního prostředí. Společnost také pokračuje v projektu zastřešení hlavního nádraží, který má přinést nový život do centra města.

Celý rozhovor s Pavlem Streblovem nabízí podrobnější pohled na to, jak Penta Real Estate plánuje naplňovat své ekologické, sociální a správní cíle v budoucnosti a jaké projekty chystá. Zveřejnění ESG reportu je jen prvním krokem k celkové strategii firmy, která se snaží být odpovědným a udržitelným hráčem na developerském trhu.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Switzerland Vacation (2024): Why You Need Travel Insurance

Switzerland, a beautiful country known for its stunning landscapes...

Komunitas HAI Lombok Mengadakan Acara Safety Riding

Komunitas AT HIGH ADV recently organized a Safety Riding...

The Looming Crisis of America’s Home Insurance

American homeowners living in vulnerable regions are facing a...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...