Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Suzuki belooft de markt te verstoren met compacte en lichtgewicht auto’s – Autoua.net

Suzuki, de Japanse autofabrikant, heeft onlangs zijn 10-jaren strategie onthuld om zijn toewijding aan lichte en compacte voertuigen verder te versterken. In een tijd waarin veel andere fabrikanten zich terugtrekken uit het segment van kleine auto’s, ziet Suzuki juist een kans om te excelleren. Het bedrijf heeft een ambitieus plan opgesteld dat gebaseerd is op het principe van „Sho-Sho-Kei-Tan-Bi“, wat staat voor „kleiner, minder, lichter, korter, schoner“.

Een van de belangrijkste doelen van Suzuki is het verminderen van het gewicht van hun voertuigen. Momenteel zijn Suzuki voertuigen al 200-300kg lichter dan het gemiddelde in Europa, India en Japan. Het bedrijf streeft ernaar om in de komende jaren nog eens 100 kg per voertuig te besparen. Deze gewichtsvermindering zal resulteren in een energiebesparing van 20% in productie en 6% in gebruik, wat aanzienlijke voordelen met zich meebrengt.

Suzuki zal zich ook richten op het ontwikkelen van hybride of batterij-elektrische aandrijflijnen en kleine, efficiënte aandrijfeenheden en lichtgewicht batterijen. Het HEARTECT platform van het bedrijf zal een cruciale rol spelen in het verminderen van het gewicht van de voertuigen, terwijl de stijfheid van de carrosserie behouden blijft. Daarnaast heeft Suzuki een nieuwe motor ontwikkeld, de Z12E, met een geoptimaliseerde verbranding en een maximaal thermisch rendement van 40%.

Een ander belangrijk aspect van Suzuki’s strategie is het concept van software-gedefinieerde voertuigen (SDV). Het bedrijf zal een kosteneffectief systeem implementeren dat het energieverbruik minimaliseert en zowel bekabelde als over-the-air (OTA) updates mogelijk maakt. Door het gebruik van cross-model componenten te verhogen en te focussen op gemakkelijk te demonteren en recyclebare producten, wil Suzuki de circulaire economie ondersteunen en de impact op het milieu verminderen.

Al met al belooft de 10-jaren strategie van Suzuki talrijke voordelen met zich mee te brengen, waaronder lagere productie- en bedrijfskosten, minder impact op de weg, lagere wereldwijde onderhoudskosten, beter behoud van hulpbronnen en een verminderde impact op het milieu. Met hun focus op lichte en compacte voertuigen en hun innovatieve benadering van duurzaamheid, lijkt Suzuki goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de toekomst van de auto-industrie.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

Father in Marana enters not guilty plea in daughter’s hot car death

The tragic case of Christopher Scholtes, a father from...

2024 Guide to Life Insurance Dividends

Life insurance is an essential financial tool that provides...

Tech stocks plummet, 10-year yield drops below 4% amid signs of economic weakness in US

US stocks faced a significant sell-off on Thursday, driven...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...