Exclusive Content:

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in...

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards,...

As the music industry continues to evolve and grow,...

Una herramienta digital para aprender en equipo y abrirse al mundo laboral

Folio: una eina lliure que s’adapta a les necessitats dels estudiants

El projecte de Folio va néixer el 2014 i es va posar en marxa en una primera etapa el 2018 en el grau de Disseny i Creació Digitals de la UOC. Des de llavors, aquesta eina s’ha expandit a altres títols i les seves funcions s’han enriquit gràcies a les opinions dels usuaris: tant estudiants com a professors.

Un dels principals beneficis que els estudiants han destacat és la possibilitat de compartir el seu treball amb els companys, el que ha incrementat la seva autoestima i la sensació de valoració pública de la seva feina. Això no només els permet millorar la seva pròpia tasca, sinó també aprendre dels altres i veure diferents enfocaments, cosa que facilita l’aprenentatge i potencia les seves oportunitats laborals.

Els estudiants també han expressat la seva satisfacció pel fet que Folio els ofereix la possibilitat de mostrar els seus treballs i aprendre dels companys, cosa que consideren fonamental per a la seva formació i futur professional. Un estudiant va afirmar que „és un sistema que s’ha de conèixer més i en el qual cal aprofundir, perquè actualment podria ser un recurs indispensable per al mercat laboral“.

Actualment, Folio és una eina exclusiva de la UOC, però s’espera que en un futur proper es pugui expandir a altres universitats, fomentant la intercomunicació entre centres i ampliant les seves funcionalitats. A més, està previst que s’integrin altres eines orientades a l’avaluació de competències, com el sistema Graf, per millorar encara més l’experiència dels usuaris.

A través d’aquest projecte, la UOC contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 4, que promou una educació de qualitat per a tots. Això demostra com la universitat està compromesa amb la millora de l’ensenyament i l’aprenentatge, utilitzant la tecnologia com a eina per potenciar les habilitats dels estudiants i preparar-los per al món laboral.

En resum, Folio és una eina innovadora i flexible que s’adapta a les necessitats dels estudiants i els ajuda a millorar la seva formació acadèmica i professional. Amb el suport de la UOC i la participació activa dels usuaris, aquesta plataforma promet seguir evolucionant i contribuir de manera significativa a l’educació del segle XXI.

Latest

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone,...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow,...

Newsletter

Don't miss

How can we address the wage disparity between child carers and retail workers?

Childcare workers in Australia have long been undervalued and...

42 Meaningful Experience Gifts for 2024

Looking for the perfect gift for someone special in...

Marketing Project Targeting Minors by Google-Meta Violates Search Engine Rules

Good morning! Today's news covers a range of topics,...

Next, Try These 8 Video Games

Arco is a game that offers something for everyone, with its fantastic combat system being a standout feature. The seamless blend of elements from...

The Typical Price of Homeowners Insurance in September 2024

Homeowners insurance is a crucial aspect of protecting your most valuable asset — your home. However, the cost of insuring your home has been...

Calendar of Music Industry Events: Festivals, Awards, and More

As the music industry continues to evolve and grow, staying informed about industry events is crucial for professionals looking to network, learn, and stay...